Најпре треба направити разлику између језика појмова

  • језик приказа (Display Language) се односи на термине које видимо на екрану приликом рада у Word апликацији. На овај начин мењамо само језик приказа  тј. само су појмови са енглеског преведени на српски.
  • језик уређивања (Editing Language) се односи на коришћење напредних алата – превођење, речник синонима, граматичке грешке, грешке при куцању, итд…

На Microsoft-ovom сајту је могуће скинути и инсталирати језичке пакете за Office. Пакет за Оffice 2010, за српску ћирилицу можете скинути овде:

 

Након инсталације пакета, покреће се Word и одлази у мени File > Options > Language.

За промену језика уређивања се, у одговарајућем менију, ставка Serbian (Cyrillic, Serbia) поставља као подразумевана (default). За промену језика приказа се у доњем менију, помоћу троугластих стрелица, ставка Serbian[српски]  доводи на прво место на листи, чиме постаје подразумевана. Након потврде избора, неопходно је поново покренути Word, након чега видимо све меније на српском језику.

 


 

Да бисмо променили приказ мерних јединица и прешли са англосаксонских мера у СИ систем, имамо две опције – или да променимо регионална подешавања целог оперативног система или само да променимо приказ јединица унутар Word-a. Промена регионалних подешавања ће, осим на мерне јединице, утицати и на испис датума, новчаних износа, валута, итд. и у осталим Microsoft програмима.

1. Control Panel > Region

 

2. File > Options > Advanced > Display